Έπιπλα Γιατί να προτιμήσετε το χειροποίητο έπιπλο και τον επιπλοποιό;

Αναμφίβολα, τα χειροποίητα έπιπλα έχουν αυτό το κάτι που τα διαφοροποιεί από τα βιομηχανοποιημένα. Το καταλαβαίνει κανείς από την πρώτη στιγμή. Συχνά δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε επακριβώς τις διαφορές μεταξύ τους, αλλά γοητευόμαστε αμέσως όταν μπαίνουμε σε ένα σπίτι με ποιοτικά έπιπλα τα οποία δίνουν μια αίσθηση φινέτσας, ακόμη και πολλά χρόνια μετά την αγορά τους.

Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει στροφή σε πιο φτηνά αναλώσιμα προϊόντα. Φυσικά και ο χώρος του επίπλου δεν αποτελεί εξαίρεση. Πολλοί άνθρωποι, όταν έρχεται η ώρα να επιπλώσουν τον χώρο τους, δρομολογούν τις επιλογές τους βάση της μόδας, αλλά κυρίως, βάση της τιμής.

Μια παρομοία λέει «Δεν είμαι τόσο πλούσιος για να αγοράζω φτηνά». Τα χειροποιήτα έπιπλα μπορεί να είναι ακριβότερα σε απόλυτη τιμή, αλλά είναι ταυτόχρονα και υψηλότερης ποιότητας, κάνοντας τα χρήματα σας να πιάνουν τόπο.

 

 

Πως όμως εξηγείται αυτό; Γιατί τα χειροποίητα έπιπλα είναι πιο ποιοτικά και πιο διαχρονικά;

 

Μοναδικότητα

Πολλές φορές, σε περίπτωση μιας ανακαίνισης ή μετακόμισης, ψάχνουμε συγκεκριμένα κομμάτια για να τα ταιριάξουμε σε αυτά που ήδη έχουμε, αλλά ξοδεύουμε τελικά πολύ χρόνο και συλλογιζόμαστε «ωραίο αλλά το χρειάζομαι πιο σκούρο», «εντυπωσιακό σχέδιο αλλά δεν ταιριάζει στις διαστάσεις μου». Ή άλλες φορές, αποφασίζουμε να ασχοληθούμε με το σπίτι και να το ανανεώσουμε. Έχουμε κάτι στο μυαλό μας και ξεκινάμε να το ψάχνουμε στα μαγαζιά. Όταν έρχεται η ώρα όμως να το τοποθετήσουμε στο σπίτι μας, το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που είχαμε στο μυαλό μας και δεν μοιάζει με την φωτογραφία που είδαμε στο περιοδικό από όπου το εμπνευστήκαμε.

Ο επιπλοποιός μπορεί να σας δείξει εμπνευσμένες επιλογές, χρησιμοποιώντας σχεδιαστικά προγράμματα ώστε να δείτε το έπιπλο πριν την κατασκευή του. Μετά από την εικονική αυτή παρουσίαση, θα νιώσετε σιγουριά ως προς το τι χρειάζεστε ώστε να «δέσετε» τον χώρο σας και να τον κάνετε εντυπωσιακό. Ο επιπλοποιός σας θα είναι ένα άτομο που γνωρίζετε προσωπικά και εμπιστεύεστε.  Μελετώντας το χώρο σας, παίρνοντας υπόψη τις ανάγκες και το γούστο σας, οι προτάσεις και οι ιδέες του θα σας «λύσουν τα χέρια».

 

 

Ενώ λοιπόν τα βιομηχανοποιημένα έπιπλα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να διαφοροποιηθεί η παραγωγή τους όπως σας βολεύει, το χειροποίητο μπορεί να κατασκευαστεί όπως ακριβώς το έχετε ονειρευτεί και ταιριάζει στις ανάγκες σας και στις ιδιαιτερότητες του χώρου σας. Κάνοντας την επιλογή αυτή, έχετε κάτι ιδιαίτερο, ένα κομμάτι που δεν έχει κανένας άλλος στον κόσμο. Το έπιπλό σας είναι ένα και μοναδικό.

Ποιότητα

Συχνά αγοράζουμε βιομηχανοποιημένα έπιπλα που έχουμε την αίσθηση ότι είναι ξύλινα, αλλά παρατηρούμε πως δεν συγκρίνονται με τα έπιπλα των παππούδων μας που, αν και παλιά, διακρίνονται από μία υπεροχή. Τότε μετανιώνουμε που δεν δώσαμε μεγαλύτερη σημασία στα υλικά κατά την αγορά μας, αλλά επικεντρωθήκαμε μονάχα στον σχεδιασμό τους.

Η ανθεκτικότητα των χειροποίητων επίπλων σχετίζεται τόσο με τα υλικά που χρησιμοποιούνται, όσο και με τη διαδικασία παραγωγής. Τα ξύλινα χειροποίητα έπιπλα με μασίφ ξύλο είναι όχι μόνο πολύ πιο φυσικά και καλαίσθητα,  αλλά και πιο ανθεκτικά στις φθορές σε σχέση με αυτά που κατασκευάζονται από λοιπά υλικά λιγότερο στιβαρά.

Διαχρονικότητα

Η μόδα διαχρονικά αλλάζει. Με την πάροδο μιας δεκαετίας, τα φθηνά βιομηχανοποιημένα έπιπλα μοιάζουν παλιομοδίτικα και φθαρμένα, επιβαρύνοντας το χώρο αντί να τον αναδεικνύουν. Αυτό οφείλεται στο ότι είναι μεν σχεδιασμένα βάσει των τάσεων της μόδας, αλλά επειδή δεν είναι καλής κατασκευής, δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν όταν η μόδα αυτή παρέλθει.

Αντίθετα, τα χειροποίητα έπιπλα παραμένουν κλασικά και είναι πάντα στην μόδα διότι είναι ανθρώπινα, μοναδικά και δεν παράγονται κατά χιλιάδες.

Το μεράκι και η φροντίδα του επιπλοποιού, που είναι ένας καλλιτέχνης, δεν μπορεί να συγκριθεί με τις τυποποιημένες διαδικασίες της μηχανής και αυτό έχει επίπτωση στο τελικό αποτέλεσμα.

Δουλεμένα στο χέρι, με προσοχή στη λεπτομέρεια, ελεγμένα για ατέλειες σε κάθε στάδιο της παραγωγής τους, τα χειροποίητα έπιπλα θα αποτελούν πάντα μια διαχρονική επένδυση.

http://platias.gr/wp-content/uploads/2020/12/logo-polatia-4-transparent.png

Ελάτε να δημιουργήσουμε τα έπιπλα σας μαζί

Μέλημά μας είναι η εξυπηρέτηση, η συνεργασία και η συνέπεια, στο να προσαρμόζουμε τα έπιπλα στις ανάγκες του χώρου σας. Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί τα έπιπλα που ονειρευτήκατε!
Επικοινωνία
Δελβίνου 10-12, TK 11363, Κυψέλη